Tillbaka!

På allmän begäran (från två personer) så ska jag fööörsöööka att börja blogga igen :).
oj oj vad länge sen det var jag skrev, det har ju hänt så sjukt mkt sen sist!
Alla hästarna är kvar och vi håller på att starta upp tävlingssäsongen nu :).
Jag går en kurs i hästföretag i Skara för att få lite mer koll på det här med företagande, och jag har fått så sjukt mkt ny ideèr och verktyg för att starta eget, det kan nog bli riktigt riktigt bra det här!
Jag har startat ett företag som heter "Amanda Larsson Team and Training", jag har bara en facebook-sida än, men jobbar på att skaffa en riktig hemsida, men kolla gärna in facebook-sidan, den heter samma som företaget :).
"AL Team and Training" är just nu en enskildfirma som håller i privatlektioner för elever med egen häst (samt några på gården på mina hästar) och vikarierar på ridskolor, jag har redan fått en kund i form av Rinkaby Ridskola där jag vikarierar som ridlärare via mitt företag :).

Hästarna går bra, Imre har varit utlånad på foder nu sen i Augusti men i mars så får jag tillbaka honom och då är tanken att jag ska rida till honom och sen sälja honom i sommar, så är det någon som är intresserad av att köpa Örebros finaste "e-ponny" så kan ni ju säga till ;).

Candy går riktigt bra nu fast hon har fått tat det ganska lugnt i vinter, startade pay and jump i karlskoga igår, hoppade 0:a i 80 cm och rev ett hinder i 90 men kändes super fin och hoppade både kombination och vattenmatta utan problem :).

Pralin har fått ett uppsving och är nu i full tävlingskondition, vi håller på och lastträna henne och det går faktiskt riktigt bra! Kommer hon ut på tävlingsbanorna så får alla d-ponny ryttare se upp för här kommer en ponny som hoppar ALLT! och fort går det också! jag har några videos på min facebook där hon hoppar upp till 120, jag ska försöka ladda upp filmerna här men jag vet inte riktigt hur man gör...

Pelle lever ju sina guldår just nu och vi håller nu på att skola in två nya små ryttare på honom, super Saga blir ju 14 i år och har dessutom börjat bli lite lång, men hon har börjat rida Pralin nu istället så det går ingen nöd på henne :).
Pelle var på Pay and Jump i Kumla för två helger sen med Moa (ägare till en annan ponny som står i stallet), hoppade 50, 60 med ett nerslag i 50 och nolla i 60.
Sen var han också med på PandY i karlskoga och gick en 50 runda med sin nya ryttarinna Adina, vilket gick super bra och dom gjorde en jätte fin 0:a!
Saga startade 60 cm och red en bra 0:a som vanligt!

Zorro har jag fastnat lite med, inte så att hästen intre hoppar bra, det gör han ju alltid, men han släpper bettet mellan hindren och i kurvorna vilket gör det jätte svårt att rida en hel bana.
Vi har provat att träna för olika tränare men jag har inte riktigt fått koll på det, förns i helgen när vi tränade för en tjej som heter Helen. Helen är dressyrryttare och egentligen inte tränare men när vi hade beskrivit vårat problem så kände hon igen sig och gick med på att komma ut och kolla om hon kunde hjälpa till.
Med äkta "skåneridning" så lyckades vi få honom att slappna av och ta tag i bettet, 4 galoppsprång i vardera varven... men det är mer än vad han har gjort på lääänge så det kändes helt fantastiskt!
Jag vill absolut inte säga att någon av de andra tränarna jag tränat för har varit dåliga utan de är jätte duktiga tränare, och vissa av dom har gett mig jäääätte mkt hjälp på vägen, men det här sättet att rida passade mig och Zorro såååå bra!
Det vet vi ju alla att olika tränare har olika stilar, det är ju inge konstigt med det, men för att citera en av dessa tränare "det är du som ryttare som har ansvaret för att träningen ger så mkt som möjligt".
Och får jag bara loss det här problemet så kommer så mkt annat att lossna! Jag menar, jag har ju en häst som kan hoppa hus, och får jag till rätt ridning på honom så kommer han att göra det också! Men då får jag köpa säkerhetsbälte till mig också så jag håller mig kvar :p..

Ne nu ska jag sussa för imorn ska man upp tidigt och åka till Skara för att mata huvudet med mer kuskap om hästnäringen!

Ha de gött!
/Amanda

imre terränghoppar


Imre hoppar terräng i sommras! han har startat 90 cm debutant
110 hoppning med plac.
LC:2 dres.







RSS 2.0